PrivrednikInfo na srpskom jeziku PrivrednikInfo in English
 

VINARIJA ALEKS

Telefon: 021/63 38 605
Telefon: 063/ 66 78 95
Telefon: 064/ 66 77 574
Fax: 021/ 44 64 93
Adresa: Paje Markovića Adamova 26, Novi Sad
Email: vinarija.aleks@gmail.com
Web: www.vinarija-aleks.com
VINARIJA ALEKS Vinarije

Vinarija Aleks,proizvodnja vina i rakije.Proizvodnja grožđa,vina i rakije iz zasada vinograda na Banstolu još iz davnih tridesetih godina prošlog veka.Belo vino,Talijanski rizling,Game.Beli i crveni Bermet,Rakije.

Vinarija Aleks je osnovana 1990. godine i bavi se proizvodnjom vina i rakije. Zasadi vinograda na Banstolu dosežu još iz davnih tridesetih godina prošlog veka. Proizvodnja grožđa, vina i rakije je bila za mnogobrojnu familiju i prodavalo se komšiluku.
Osnivanjem Vinarije Aleks proizvodnja je podignuta na viši nivo, prave se kvalitetniji proizvodi i izašlo se iz okvira sopstvenih zasada, te smo prinuđeni da grožđe i voće dokupljujemo.
Vinarija Aleks u proizvodnom programu ima belo vino, Talijanski rizling i Game koje se još uvek prodaje u rinfuzi. Od te dve vrste vina dodavanjem više trava sa odležavanjem u prohromskim cisternama prave se po karlovačkoj recepturi beli i crveni Bermet.

U proizvodnom programu Vinarije Aleks imamo i rakije:
- Loza,
- Kleka,
- Jabuka,
- Šljiva,
- Vinovica,
- Vinjak,
- Dunja,
- Kajsija i
- gorki liker "Ljiljin Listić".

Sa našim kvalitetnim proizvodima smo ušli u sam vrh najboljih, a to smo dokazali mnogobrojnim diplomama na domaćim sajmovima, kao i u Mađarskoj i Slovačkoj.

Rizling je suvo belo vino sa harmoničnim ukusom proizvedeno od poznate sorte koja već duže vreme raste na našim prostorima. Karakteriše ga privlačno žuto zelenkasta boja sa zlatnim prelivima kristalne bistrine i sortni miris sa tonovima bagremovog cveta dočarava miris zrelog grožđa.
Pravi gastronomski užitak doživećete pijući ovo vino uz plemenitu morsku i rečnu prženu ribu ili kavijar, piletinu, ćureći podvarak ili junetinu sa prelivom od šampinjona, sireve-pohovani, polutvrdi, tvrdi i koziji. Sklad mirisa i ukusa najbolje ćete osetiti ako ga pijete rashlađenog na temperaturi od 10-12°C.

Game je pitko, osvežavajuće, harmonično vino crvenkasto žute boje. Prilagođenost brojnim jelima, kao što su hladna predjela, šunka, sve vrste jela od belog mesa, roštilj i plemenita riba slatkovodna, čine ga nezamenjivim vinom u svakoj prilici. Služi se rashlađeno na temperaturi 9-11 ° C.

Sve naše proizvode možete i poručiti telefonom, mejlom, pismom ....

ŽIVELI I NA ZDRAVLJE!

VINARIJA ALEKS VinarijeVINARIJA ALEKS VinarijeVINARIJA ALEKS VinarijeVINARIJA ALEKS VinarijeVINARIJA ALEKS VinarijeVINARIJA ALEKS VinarijeVINARIJA ALEKS VinarijeVINARIJA ALEKS VinarijeVINARIJA ALEKS VinarijeVINARIJA ALEKS VinarijeVINARIJA ALEKS VinarijeVINARIJA ALEKS Vinarije