PrivrednikInfo na srpskom jeziku PrivrednikInfo in English
 

OSNOVNA ŠKOLA, PREDŠKOLSKA USTANOVA, VRTIĆ, PRODUŽENI BORAVAK SVITAC

Telefon: 021/ 46 10 06
Telefon: 064/ 61 46 546
Adresa: Slobodana Bajića 47, Sremska Kamenica, Novi Sad
Web: www.ospusvitac.rs
OSNOVNA ŠKOLA, PREDŠKOLSKA USTANOVA, VRTIĆ, PRODUŽENI BORAVAK SVITAC Osnovne škole

Privatna osnovna škola,predškolska ustanova ''Svitac'',rodjendaonica:NTC sistem učenja,bilingvalna nastava,osnove programiranja i robotika,sportsko odelenje,dodatni časovi iz svih nastavnih predmeta za uzrast od 5.- 8.razreda,kreativne radionice,letnji i

Privatna osnovna škola,predškolska ustanova SVITAC, lutkarski studio, rodjendaonica:organizujemo kurs engleskog jezika,dodatne časove iz svih nastavnih predmeta za uzrast od 5.- 8.razreda, kreativne radionice (lutkarska, likovna, dramska, psihološka)
Privatna osnovna škola i predškolska ustanova SVITAC, lutkarski studio, rodjendaonica se nalazi u prelepom idiličnom ambijentu, u čika Jovinoj Sremskoj Kamenici. U našem šarenom i veselom SVICU družimo se sa decom od 1-15 god. Oni najmladji podeljeni su u tri uzrasne grupe. Uče i igraju se u toplo uredjenom vrtiću, a u tome ih vode, podržavaju i prate iskusni vaspitači.
Naročito smo ponosni na naše predškolce koji sa velikim uspehom sigurno i smelo osvajaju školske klupe. Predškolsku grupu vodi vaspitač sa dugogodišnjim iskustvom i uz puno ljubavi i strpljenja pomaže deci da steknu potrebna znanja i veštine i da sa lakoćom i radošću prihvate sve školske obaveze.
Osnovna škola SVITAC radi prema programu koji je odobrilo Ministarstvo prosvete Republike Srbije i time je po pravima i obavezama izjednačena sa državnim osnovnim školama. Kvalitet i način rada, odnosno nivo obrazovanja naših učenika daje im prednost pri upisu u željene srednje škole jer male grupe i individualni rad omogućavaju bolji kvalitet nastave, a samim tim svestranije obrazovanje.

VAŽNO: Od maja meseca 2014.godine naša škola ima verifikaciju dobijenu od Ministarstva prosvete Republike Srbije za drugi ciklus osnovnog obrazovanja, što znači da možemo da vršimo upis i đaka od 1. do 8. razreda.

NTC sistem učenja
OŠ i PU ”Svitac” je ustanova sa NTC LICENCOM! Naš kadar, vaspitači i učitelji uspešno su završili program obuke i seminara za NTC sistem učenja. Izuzetnim zalaganjem i brojnim primerima iz prakse, obezbedili smo našoj ustanovi NTC licencu,  a svoj našoj deci mogućnost pravilnog stimulisanja u periodu života kada se najviše formiraju obrasci razmišljanja, zaključivanja i povezivanja. Najnovija istraživanja govore da logičko razmišljanje i brzo rešavanje problema može da se uvežba i da mozak može da ostvari stanje ”top-forme”. MI ZNAMO KAKO!  

Sportska odeljenja
Ako dete zbog intenzivnih sportskih aktivnosti  ne može da prati redovnu nastavu, OŠ ”Svitac” ima rešenje! Želeći da izađemo u susret vrhunskim sportistima i đacima koji imaju dnevne višesatne treninge, ORGANIZUJEMO individualizovanu nastavu sa prilagođenim nastavnim programom i rasporedom za đake – sportiste od I – VIII razreda.

Produženi boravak na engleskom jeziku
U saradnji sa Edukativnim centrom Avalon organizujemo bilingvalnu nastavu u produženom boravku.
Šta je bilingvalna (dvojezična) nastava?
Bilingvalna nastava podrazumeva učenje uz upotrebu maternjeg i stranog jezika i predstavlja značajnu novinu u savremenoj nastavi.
Nastavu održavamo po CLIL (content and language integrated learning) metodi, što podrazumeva podučavanje nekih nastavnih predmeta na engleskom jeziku.
Bilingvalna nastava u produženom boravku odvija se svakog radnog dana, u trajanju od jednog sata u okviru radnog vremena škole.
Odvija se u malim grupama, od 3 do 10 učenika.

U našem boravku vredne i iskusne učiteljice i profesori rade sa decom od 1.-5. razreda. Pomažu deci u izradi domaćih zadataka i savladavanju školskog gradiva.
Domaća kuhinja (doručak+kuvan ručak+užina) i čist vazduh pomažu deci da zdravo i bezbrižno odrastaju.
Ali, SVITAC zna da deca mogu mnogo više pa zato organizujemo kurs engleskog jezika, kreativne radionice, letnje i zimske kampove planinarenja i lutkarstva.
Kada deca završe 5. razred mogu da dolaze na individualne ili grupne časove iz svih nastavnih predmeta i organizovan rad uz iskusne nastavnike da lakše savladaju obimno školsko gradivo.

Već više od 10 godina SVITAC organizuje pripremu osmaka za upis u srednje škole. Naši osmaci se sistematično tokom čitavog osmog razreda pripremaju za maturu iz srpskog jezika i matematike i moramo se pohvaliti da upisuju željene škole.

PONUDA PRIVATNE OSNOVNE ŠKOLE I PREDŠKOLSKE USTANOVE SVITAC
OSNOVNE AKTIVNOSTI:
1.    Osnovna škola
2.    Predškolska ustanova – 4 uzrasne grupe (1-2 god, 3 god, 4 god i 5-6 god)
3.    Pripremni predškolski program
4.    Produženi boravak za školsku decu od 1.-5. razreda

REZIME DODATNIH AKTIVNOSTI:
-Engleski jezik
-Dodatni časovi, po potrebi, iz svih nastavnih predmeta za uzrast od 5.- 8. razreda
-Bilingvalna nastava u produženom boravku

KREATIVNE RADIONICE:
-Lutkarska radionica
-Likovna radionica
-Dramska radionica
-Psihološka radionica
-Mape uma
-Rodjendaonica
-Letnji i zimski kamp
-Planinarenje Fruškogorskim stazama

AKTIVNA ŠKOLICA RODITELJSTVA
Voditelji: osnivač i direktor osnovne škole i predškolske ustanove Elizabeta Carević i psihološkinja Jelena Sivulka.
Radno vreme vrtića i produženog boravka je od 06.30 –16.30

NOVO  NOVO  NOVO  Osnove programiranja i robotike

Osnove programiranja u programskom  okruženju “Scratch”

 “Scratch” je programski jezik koji omogućava lako kreiranje interaktivnih priča, igara, animacija, muzike i čestitki.  Učenici pomoću kodova (slagalica sa komandama i kondicionalima) zadaju likovima zadatke koje oni rešavaju zadatim redosledom.

Ovaj programski jezik pomaže učenicima da budu kreativni, sistematični, motivisani da reše probleme pred njima i da sprovedu svoju ideju u delo.

“Scratch” se koristi u učionicama širom sveta, a u Srbiji počinje da se uvodi kao deo Informatike od petog razreda osnovne škole. Međutim, on se može koristiti za sve školske predmete (Matematika, Srpski jezik, strani jezici, prirodne i društvene nauke itd.) Neki nastavnici počinju da ga uvode kao način podsticanja učenika da učestvuju u kreiranju nastavnog materijala (aktivno učenje).

Robotika u učionici

Mindstorm EV3 (Lego)

Na času robotike učenici sastavljaju robota Mindstorm EV3 i programiraju ga pomoću Lego Mindstorm aplikacije. Oni tumače dvodimenzionalna uputstva da bi sastavili trodimenzionalnog robota, zatim testiraju program i pronalaze i rešavaju greške. Na taj način oni stiču praktična znanja, matematičke koncepte poput izračunavanja daljine, vremena I brzine i razumevanje načina na koji tehnologija funkcioniše.

Program  izuzetno podsticajno deluje u svim glavnim oblastima razvoja deteta – socijalno-emocionalnom, jezičkom i književnom, kognitivnom, kreativnom i fizičkom.

DECO I RODITELJI,
DODJITE ČEKAMO VAS RAŠIRENIH RUKU I TOPLOG SRCA!

 

OSNOVNA ŠKOLA, PREDŠKOLSKA USTANOVA, VRTIĆ, PRODUŽENI BORAVAK SVITAC Osnovne školeOSNOVNA ŠKOLA, PREDŠKOLSKA USTANOVA, VRTIĆ, PRODUŽENI BORAVAK SVITAC Osnovne školeOSNOVNA ŠKOLA, PREDŠKOLSKA USTANOVA, VRTIĆ, PRODUŽENI BORAVAK SVITAC Osnovne školeOSNOVNA ŠKOLA, PREDŠKOLSKA USTANOVA, VRTIĆ, PRODUŽENI BORAVAK SVITAC Osnovne školeOSNOVNA ŠKOLA, PREDŠKOLSKA USTANOVA, VRTIĆ, PRODUŽENI BORAVAK SVITAC Osnovne školeOSNOVNA ŠKOLA, PREDŠKOLSKA USTANOVA, VRTIĆ, PRODUŽENI BORAVAK SVITAC Osnovne školeOSNOVNA ŠKOLA, PREDŠKOLSKA USTANOVA, VRTIĆ, PRODUŽENI BORAVAK SVITAC Osnovne školeOSNOVNA ŠKOLA, PREDŠKOLSKA USTANOVA, VRTIĆ, PRODUŽENI BORAVAK SVITAC Osnovne školeOSNOVNA ŠKOLA, PREDŠKOLSKA USTANOVA, VRTIĆ, PRODUŽENI BORAVAK SVITAC Osnovne školeOSNOVNA ŠKOLA, PREDŠKOLSKA USTANOVA, VRTIĆ, PRODUŽENI BORAVAK SVITAC Osnovne školeOSNOVNA ŠKOLA, PREDŠKOLSKA USTANOVA, VRTIĆ, PRODUŽENI BORAVAK SVITAC Osnovne školeOSNOVNA ŠKOLA, PREDŠKOLSKA USTANOVA, VRTIĆ, PRODUŽENI BORAVAK SVITAC Osnovne škole