PrivrednikInfo na srpskom jeziku PrivrednikInfo in English
 

Čarda Splav Dunavac

Telefon: 021/ 89 54 06
Fax: 021/ 89 54 06
Adresa: Dunavska 000, Futog, Novi Sad
Email: kontakt@splavdunavac.com
Web: www.splavdunavac.com
Čarda Splav Dunavac Čarde

Restoran čarda SPLAV DUNAVAC,kod Futoga na samoj obali Dunava. Bungalovi za smeštaj, Fiš paprikaš, Domaći hleb, Riblji specijaliteti, Domaće vino, Tamburaši. Smeštaj za lovce i obezbedjen smeštaj za lovačke pse.

Restoran čarda SPLAV DUNAVAC nalazi se na 1.272-om kilometru Dunava, skriven iza ade u dunavcu kod Futoga, na mesto poznatom kao Čerevićka skela.

Objasnićemo kako se do nas dolazi:
Kad krenete iz Novog Sada, idete putem prema Bačkoj Palanci, prolazite kroz Veternik i Futog i taman kad naiđete na tablu koja vam govori da napuštate Futog, posle stotinak metara skrenete levo i vozite putem pravo nekih 600 metara u pravcu Dunava i stigli ste. Dalje ne može - jer ovde se spajaju Dunav i nebo, a između je restoran čarda Splav Dunavac sa svojim bungalovima, fiš paprikašem na daleko čuvenim, svež domaći hleb pečen u zidanoj peći, mnoštvo specijaliteta, dobrih vina i iznad svega gostoprimstvo vaših domaćina – „starih rečnih vukova“, iskusnih ugostitelja, porodice Kovačević, koja sa ljubaznim, okretnim i spretnim osobljem čeka da vam ponudi trenutke nezaborava u dunavskoj idili.

Fiš paprikaš, spravljen po samo njima znanom receptima, pravi se na više načina: klasičan fiš paprikaš, fiš paprikaš od iskoščene ribe (bez kosti) i fiš paprikaš sa ribljim knedlama. Isto tako spremaju i izvanredan lovački paprikaš (od divljači).

Na jelovniku su skoro sve vrste slatkovodne ribe: šaran, som, smuđ, kečiga, manić, štuka, pastrmka koja se priprema prženjem; pohovani šaran, pohovani som i orli smuđ; dimljena pastrmka i šaran, kao i specijalitet kuće: somovske glave na kapetanski način.

Pored ribe, tu je i veliki izbor roštilja i hladno suhomesnato predjelo od domaćeg kulena, kobasice i sira.
Da ugođaj na čardi bude potpun, tu su i neizostavni tamburaši. Naš tamburaški orkestar koji prebiranjem po žicama pronalazi put do Vašeg srca i duše.

Restoran čarda Splav Dunavac je mesto gde se možete pored jela i dobro odmoriti. U blizini splava nalaze se komforni, čisti, udobni i kvalitetni dvokrevetni i trokrevetni bungalovi u kojima se gosti mogu odmoriti jedan ili više dana.
Cene boravka (noćenje ili dnevni boravak) možete pogledati na sajtu: www.splavdunavac.com

Osetite Dunav.
Čarda i bungalovi nalaze se na samoj obali dunavca, koji je bogat ribom pa omogućava opuštanje uz sportski ribolov.

Ni lovci nisu uskraćeni jer u blizini postoji lovište, pa Restoran Čarda Splav DUNAVAC predstavlja izvanrednu lokaciju za smeštaj lovaca, a obezbeđeni su i uslovi za smeštaj njihovih ljubimaca-lovačkih pasa.

Blizina ribnjaka i Dunava kao i svež vazduh nezagađene okoline, omogućavaju razne vrste rekreacija: vožnju biciklom, šetnje sa razgledanjem raznovrsnih ptica u okruženju ribnjaka, vožnju čamcem od Novog Sada do Bačke Palanke, kupanje i sunčanje na mnogobrojnim peščanim adama.
Za plaćanje prihvatamo i Visa, Mastercard, Maestro, Dina, Euro i Diners kreditne kartice.

Tamo gde Dunav ljubi nebo, očekuje Vas restoran čarda SPLAV DUNAVAC sa osobljem.

Dobro došli!

Čarda Splav Dunavac ČardeČarda Splav Dunavac ČardeČarda Splav Dunavac ČardeČarda Splav Dunavac ČardeČarda Splav Dunavac ČardeČarda Splav Dunavac ČardeČarda Splav Dunavac ČardeČarda Splav Dunavac ČardeČarda Splav Dunavac ČardeČarda Splav Dunavac ČardeČarda Splav Dunavac ČardeČarda Splav Dunavac Čarde